Headlines News :

Χάρτινες και γλυπτικές κατασκευές.

Δημοσίευση από Art and City | Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012 8:00 π.μ.

Εγκαινιάστηκε χθες Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 το απόγευμα στην γκαλερί «Alma» στα Τρίκαλα η έκθεση δύο εικαστικών, της Μαρίας Γρηγορίου και του Γιάννη Παπαδόπουλου με τίτλο «Σε κόσμο μυθικό και χάρτινο».

Και οι δυο είναι ιδρυτικά μέλη της ομάδας «ΑΦΗ», μιας ομάδας που εντυπωσιάζει με τη διάρκειά της. Για περισσότερο από τριάντα χρόνια η ομάδα δουλεύει, εκθέτει, εξελίσσεται. Κατορθώνει να φτιάχνει τη δική της «παράδοση», μοναδική στη χώρα μας, με έργα που άλλοτε κινούνται στον χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών και άλλοτε στέκονται υποδειγματικά σαν εικαστικές οντότητες και προβάλλουν δημόσια την αισθητική τους αρτιότητα.


Η Μαρία Γρηγορίου παρουσιάζει μια σειρά από γλυπτικές κατασκευές με εργαλεία και υλικά το σφυρί, αμόνι, σίδερο, αλουμίνιο, χαρτί. Δημιουργεί έναν οργανικό, μυθικό κόσμο με φυτά και πετούμενα. Παρόλο το βάρος και την αδρότητα του υλικού τα έργα είναι διάτρητα, πολύχρωμα, ζωντανά. Κίνηση και ισορροπία ταυτόχρονα. Το σίδερο είναι σε μορφή σύρματος που χρησιμοποιείται σαν μια μονοκονδυλιά, μια συνεχόμενη γραμμή χωρίς ενώσεις ή κολλήσεις, που άλλοτε λεπταίνει και άλλοτε παχαίνει με το κατάλληλο σφυρηλάτημα. Όπως η ίδια λέει: «Το υλικό και η διαδικασία κατασκευής έχουν μεγάλη σημασία για μένα. Τόσο όσο και η ιδέα. Από την ιδέα στην κατασκευή. Απολαμβάνω τη διαδρομή σαν ένα ταξίδι. Ανοιχτή σε ό,τι προκύψει. Τα ωραιότερα ταξίδια έχουν γίνει στον χώρο που δουλεύω».

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος χρησιμοποιεί σαν πρώτη ύλη το χειροποίητο χαρτί, το οποίο φτιάχνει ο ίδιος ανακυκλώνοντας παλιά χαρτιά, εμπλουτίζοντάς τα με φυτικές ίνες που προσθέτει στη διαδικασία. Στην έκθεση αυτή ο Γιάννης Παπαδόπουλος παρουσιάζει μια σειρά μικρών και μεγάλων διαστάσεων έργα με ζωγραφικές αξίες, όπου το χαρτί αντικαθιστά όλα τα συμβατικά μέσα. Ακόμα και στα μεγάλων διαστάσεων έργα το σχέδιο επιτυγχάνεται με τύπωμα φρέσκου, χρωματιστού χαρτιού σε επιφάνεια πιεσμένης, νωπής μάζας χαρτοπολτού. 


Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2012.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.